Kurssi: Tallille! | Kavioura-oppimisympäristö

 • Tervetuloa opiskelemaan hevostaitoja!

  Hevostaidot

  Hienoa, että olet päättänyt opiskella hevostaitoja! Hevostaidoiksi kutsutaan hevosten hyvän hoidon osaamista teoriassa ja käytännössä, ja niiden pohjana on kyky ymmärtää hevosten käyttäytymistä ja luontaisia tarpeita. Hevostaitojen oppiminen jatkuu koko elämän, ja jokainen kohtaamamme hevonen opettaa meitä lisää. Hevostaitojen opiskelu teoriassa on tärkeää pohjatyötä tälle käytännössä oppimiselle.

  Tallille! - avoin kurssi

  Tällä kurssilla tutustut hevoseen eläimenä ja saat neuvoja tallilla toimimiseen. Tämän kurssin asiat luovat perusteet hevosten kanssa toimimiseen, joten opiskelethan niitä huolella. Voit myös aina myöhemmin palata tämän kurssin materiaaleihin ja kerrata niitä sitä mukaa, kun tallilla käyminen ja hevoset tulevat sinulle tutuiksi.

  Kurssia käydessäsi muista, että jokainen hevonen on yksilö. Vaikka hevosten peruskäyttäytymisessä, "hevosena olemisessa", on samat lähtökohdat kaikilla hevosilla, jokaisella niillä on oma luonteensa, herkkyytensä sekä oppimis- ja kokemushistoriansa - aivan kuten meillä ihmisilläkin. On siis ensiarvoisen tärkeää oppia ymmärtämään hevosten elekieltä,  eli "lukemaan" niitä, jotta voit mukauttaa oman toimintasi kullekin hevoselle sopivaksi ja ymmärrettäväksi. Ratsastus- ja ravikouluissa  hevoset ovat koulutettuja ja rauhallisia, joten niiden kanssa on yleensä helppoa ja turvallista harjoitella erilaisten hevosten kanssa olemista. 

  Eri talleilla voi myös olla erilaisia käytäntöjä, kun mitä tällä kurssilla opetetaan. Samoja asioita voi usein tehdä oikein monilla eri tavoilla, ja kaikkia eri tapoja ei voida tällä kurssilla opettaa. Voit aina kysyä tallin henkilökunnalta, jos tallin toimintatapa on sinulle vieras tai et tiedä, mitä jossain tilanteessa pitäisi tehdä. Uuden oppimisesta on aina hyötyä!

  Haluaisitko suorittaa hevostaitomerkkejä?

  Tämän kurssin materiaali on sama, kun uudessa Tallille! - Hevostaito 1 -merkissä, mutta merkkiä et voi suorittaa tällä avoimella kurssilla. Merkkisuoritusta varten sinun täytyy kirjautua Kaviouralle, mikä on mahdollista ratsastusseurojen SRL-jäsenille ja myöhemmin myös muille ratsastuksen harrastajaksi rekisteröityneille. Hevostaitomerkkien teoriamateriaalit kursseina löydät Kaviouran etusivulta omasta kategoriastaan "Hevostaitomerkit". Materiaalia on mahdollista opiskella itsenäisesti tai vaikka hevos- ja ponikerhoissa, ja merkkien suoritus tehdään teoria- ja/tai käytännön kokeella merkistä riippuen. Tallille! - Hevostaito 1 -merkki suoritetaan pelkällä teoriakokeella Kaviouralla. Mikäli siis olet seuran jäsen, kirjaudu sisään ja siirry merkkikurssille Kaviouran etusivun kautta.

  Iloa oppimiseen!

  Kurssin toteutus: Suomen Ratsastajainliitto ry ja Suomen Hippos ry
  Kurssin kuvitus: Suomen Ratsastajainliitto ry / Veera Aro

  Kurssin materiaalia päivitetään vielä muun muassa kuvien ja tehtävien osalta. Toivomme palautetta matalalla kynnyksellä mm. toimimattomista osioista.

  Kaksi iloista ihmistä, hevonen ja poni

 • Laajenna kaikki osiot

  Pienennä kaikki osiot